Vdolky s marmeládou
Jednoduchý a rychlý postup na přípravu sladkých vdolečků podle tradiční receptury.
recept,fotorecept,mouka hladká,džem ovocný,Sladké snídaně
Sladké snídaně
Kategorie
Sladké snídaně ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4 | polévkové lžíce | |
džem ovocný | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko | ½ | litru | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
máslo | 4 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
máslo 4 polévkové lžíce • mouka hladká 350 gramů • cukr moučkový 4 polévkové lžíce • vejce slepičí 3 kusy • mléko ½ litru • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Mouku, promícháme s moučkovým cukrem, kypřícím práškem, přidáme mléko, máslo a vejce a dobře spolu promícháme.
2.
olej slunečnicový • džem ovocný
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a naběračkou naléváme těsto do tvaru placek - vdolečků. Vdolky z obou stran upečeme. Podáváme natřené marmeládou, nebo jemně posypané moučkovým cukrem. Chutnají teplé i studené.
Dobrou chuť!