Vdolky s borůvkovou omáčkou
Sněhově nadýchané vdolky s borůvkovou omáčkou.
recept,fotorecept,borůvkový kompot,povidla z lesního ovoce,skořice mletá,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla ›
Ingredience
Ingredience
Zlatý klas | ½ | balení | |
borůvkový kompot | 280 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 3 | balení | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | balení | |
mléko | ¼ | litru | |
mouka hladká | 160 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
povidla z lesního ovoce | 160 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
vejce slepičí 2 kusy • mouka hladká 160 gramů • mléko ¼ litru • cukr vanilkový 1 balení • kypřicí prášek do pečiva ½ balení
V misce vyšleháme dva žloutky s vanilkovým cukrem. Pak přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Ze dvou bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do připraveného těsta.
2. Pečení
Rozehřátou pánev vymažeme rozpuštěným máslem nebo olejem. Postupně pečeme vdolky dozlatova.
3. Příprava omáčky
borůvkový kompot 280 gramů • povidla z lesního ovoce 160 gramů • máslo 30 gramů • cukr vanilkový 2 balení • skořice mletá • Zlatý klas ½ balení
Do hrnku vlijeme borůvkový kompot i se šťávou, přidáme máslo, vanilkový cukr, skořici, povidla a přivedeme k varu. Aby nám omáčka zhoustla, postupně přidáváme Zlatý klas, dobře rozmícháme. Když omáčka zhoustne, odstavíme.
Dobrou chuť!