Vánoční zelňačka
Vánoční zelňačka- kapustnice by měla být řidší, měla by plnit roli jakéhosi předkrmu před štědrovečerní hostinou. I když její uvařené množství svádí ke skonzumování plného talíře, myslete na to, že je ještě lepší druhý den, když chvíli postojí :)
recept,fotorecept,vepřová plec,zelí kvašené,švestky sušené,houby sušené,klobása vepřová vánoční,Masové polévky,Vánoční recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
houby sušené | 50 | gramů | |
klobása vepřová vánoční | 400 | gramů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sádlo | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vepřová plec | 400 | gramů | |
voda | 2 | litry | |
zelí kvašené | 1.5 | kilogram | |
švestky sušené | 8 |
Recept
1. Příprava masového základu
sádlo 2 polévkové lžíce • cibule 200 gramů • vepřová plec 400 gramů • sůl 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • voda 2 litry
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a podusíme na vepřovém sádle. Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Když se maso zatáhne, přidáme sůl, mletou červenou papriku a podlijeme ho vodou. Přivedeme do varu a dále na mírném ohni pod pokličkou vaříme cca 40 minut.
2. Kysané zelí
zelí kvašené 1.5 kilogram • švestky sušené 8 ks • houby sušené 50 gramů • voda • klobása vepřová vánoční 400 gramů
K masu přidáme kysané zelí s větším množstvím zelné vody v obsahu balení, švestky, houby a klobásku v celku. Podle potřeby, hustoty polévky a její kyselosti můžeme přidat vodu. Vaříme 15 minut.
3.
Z kapustnice vyndáme klobásu, nakrájíme ji na kolečka, která vrátíme zpět do celého obsahu polévky a zamícháme. Podáváme s vánočkou.
4.
Servírujeme
Dobrou chuť!