Vánoční čokoládové dortíky
Recept na vánoční cukroví z křehkého těsta s jemným krémem.
recept,fotorecept,mouka hladká 00 Extra,máslo,máslo,cukr moučkový,cukr moučkový,poleva cukrářská čokoládová,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | - | ||
cukr moučkový | 120 | gramů | |
cukr moučkový | 3 | polévkové lžíce | |
cukr vanilkový | 1 | polévková lžíce | |
cukrářské zdobení - pestré | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | ½ | balení | |
mouka hladká 00 Extra | 370 | gramů | |
máslo | 375 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
poleva cukrářská čokoládová | 100 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 00 Extra 370 gramů • kypřicí prášek do pečiva ½ balení • máslo 250 gramů • cukr moučkový 120 gramů • vejce slepičí 2 kusy • citronová kůra
Ze všech surovin vypracujeme těsto.
2. Vykrajování a pečení
Z těsta vykrajujeme kolečka a pečeme na vymaštěném plechu 10 minut při teplotě 180 °C.
3. Příprava krému
cukr moučkový 3 polévkové lžíce • cukr vanilkový 1 polévková lžíce • máslo 125 gramů
Změklý rostlinný tuk nebo máslo utřeme dohladka s moučkovým a vanilkovým cukrem. Takto připraveným krémem slepujeme kolečka.
4. Zdobení
poleva cukrářská čokoládová 100 gramů • cukrářské zdobení - pestré
Takto připravené dortíky namáčíme z jedné strany do čokoládové polevy. Dozdobíme barevnými sladkými jehličkami nebo ořechy.
Dobrou chuť!