Vánoční čočka se zelím a houbami
Jednoduchá vánoční polévka, která v sobě nese chuť oblíbeného kysaného zelí, čočky a čerstvých hub.
recept,fotorecept,zelí kvašené,žampiony,čočka sterilovaná,Luštěninové polévky,Vánoční recepty
Luštěninové polévky
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý 3,5% tuku | 170 | gramů | |
mouka hladká | 30 | gramů | |
nálev z kysaného zelí | 250 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 750 | mililitrů | |
zelí kvašené | 150 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky | |
čočka sterilovaná | 250 | gramů | |
žampiony | 100 | gramů |
Recept
1.
zelí kvašené 150 gramů • nálev z kysaného zelí 250 mililitrů • voda 750 mililitrů • paprika červená mletá 1 čajová lžička • sůl 1 čajová lžička
Do hrnce vložíme zelí, přilijeme zelnou vodu a vodu, přidáme papriku, sůl a uvedeme do varu.
2.
žampiony 100 gramů
Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme žampiony. Přidáme je do polévky a 20 minut vaříme.
5.
česnek 2 stroužky
Jogurt s moukou přidáme do polévky spolu s očištěným a prolisovaným česnekem a provaříme.
Dobrou chuť!