Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou
Laskominy nejen k snídani.
recept,fotorecept,cukr vanilkový,broskev,Sladké snídaně
Sladké snídaně
Ingredience
Ingredience
broskev | 750 | gramů | |
cukr moučkový | 40 | gramů | |
cukr třtinový | 150 | gramů | |
cukr vanilkový | 15 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
skořice mletá | ¼ | čajové lžičky | |
soda bikarbona | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
zázvor mletý | ¼ | čajové lžičky |
Recept
1. Vafle
vejce slepičí 2 kusy • cukr moučkový 40 gramů • cukr vanilkový 15 gramů • máslo 50 gramů • mléko 350 mililitrů
Vejce utřeme s moučkovým a vanilkovým (nejlépe domácím) cukrem, přimícháme rozpuštěné, vychlazené máslo a mléko.
3.
Těsto naběračkou nalijeme do silikonových forem na pečení vaflí. Upečeme ve vyhřáté troubě (25-30 minut).
4.
Upečené vafle vyjmeme z forem a necháme vychladnout.
5. Broskvová omáčka
broskev 750 gramů
Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...
6.
... a stáhneme z nich slupku.
7.
Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.
8.
cukr třtinový 150 gramů
Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut).
9.
zázvor mletý ¼ čajové lžičky • skořice mletá ¼ čajové lžičky
Pak přidáme zázvor, skořici a broskve přivedeme k varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.
10.
Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
11.
Vychlazenou omáčkou přelijeme vždy jednu porci vaflí. Konzumujeme příborem.
Dobrou chuť!