RECEPTY

Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou

Vanilkové vafle s broskvovou omáčkou

Laskominy nejen k snídani.

recept,fotorecept,cukr vanilkový,broskev,Sladké snídaně

Sladké snídaně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

broskev750gramů
cukr moučkový40gramů
cukr třtinový150gramů
cukr vanilkový15gramů
mléko350mililitrů
mouka hladká300gramů
máslo50gramů
skořice mletá¼čajové lžičky
soda bikarbona¼čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
zázvor mletý¼čajové lžičky

 

Recept

1. Vafle

vejce slepičí 2 kusy  cukr moučkový 40 gramů  cukr vanilkový 15 gramů  máslo 50 gramů  mléko 350 mililitrů

Vejce utřeme s moučkovým a vanilkovým (nejlépe domácím) cukrem, přimícháme rozpuštěné, vychlazené máslo a mléko.

Vejce utřeme s moučkovým a vanilkovým...

2. 

mouka hladká 300 gramů  soda bikarbona ¼ čajové lžičky

Přimícháme mouku s jedlou sodou.

Přimícháme mouku s jedlou sodou....

3. 

Těsto naběračkou nalijeme do silikonových forem na pečení vaflí. Upečeme ve vyhřáté troubě (25-30 minut).

Těsto naběračkou nalijeme do silikonových...

4. 

Upečené vafle vyjmeme z forem a necháme vychladnout.

Upečené vafle vyjmeme z forem a necháme...

5. Broskvová omáčka

broskev 750 gramů

Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou. Necháme 5 minut odstát. Pak je propláchneme studenou vodou ...

Broskve omyjeme a zalijeme vařící vodou....

6. 

... a stáhneme z nich slupku.

... a stáhneme z nich slupku....

7. 

Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.

Broskve vypeckujeme a nakrájíme nadrobno....

8. 

cukr třtinový 150 gramů

Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme chvíli odpočívat (15 minut).

Vložíme je do hrnce a zasypeme cukrem. Necháme...

9. 

zázvor mletý ¼ čajové lžičky  skořice mletá ¼ čajové lžičky

Pak přidáme zázvor, skořici a broskve přivedeme k varu. Od počátku varu je za častého míchání 15 minut povaříme.

Pak přidáme zázvor, skořici a broskve...

10. 

Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

Nakonec je jemně rozmačkáme šťouchadlem na...

11. 

Vychlazenou omáčkou přelijeme vždy jednu porci vaflí. Konzumujeme příborem.

Vychlazenou omáčkou přelijeme vždy jednu porci...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit