Valentýnský vanilkovo-jahodový dort
Překvapte svého miláčka na Valentýna jednoduchým a skvělým vanilkovo-jahodovým dortíkem. Zvládne jej udělat i začátečník. :)
recept,fotorecept,jahodový kompot,mléko,pudink vanilkový,Dorty,Valentýnské
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 8 | polévkových lžic | |
cukr moučkový | 7 | polévkových lžic | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 2 | kusy | |
jahodový kompot | 200 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
lekvár jahodová | 100 | gramů | |
mléko | 350 | mililitrů | |
mléko sušené | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | 10 | polévkových lžic | |
máslo | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
tuk ztužený - margarín | 100 | gramů | |
vejce slepičí | 6 | ||
voda | 9 | polévkových lžic |
Recept
1. Příprava korpusu
vejce slepičí 6 ks • cukr krystalový 8 polévkových lžic • cukr vanilkový 1 kus • olej slunečnicový 1 polévková lžíce • voda 9 polévkových lžic • mouka polohrubá 10 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáme olej a vodu. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2.
Těsto vylijeme do kulaté dortové formy vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 15-20 minut.
3.
Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny.
4.
lekvár jahodová 100 gramů • jahodový kompot 200 gramů
Natřeme ho jahodovou marmeládou a rozložíme na něj pokrájené jahody.
5. Příprava krému
mléko 350 mililitrů • pudink vanilkový 40 gramů • cukr vanilkový 1 kus • máslo 200 gramů • cukr moučkový 7 polévkových lžic
V troše studeného mléka rozmícháme pudink "Zlatý klas" s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Postupně zašleháme změklé máslo. Vyšleháme hladký krém.
6. Plnění
Na korpus potřený marmeládou s jahodami natřeme krém a zarovnáme. Přikryjeme druhou polovinou korpusu.
7.
Dort potřeme zbylým krémem a uhladíme povrch i boky.
8. Příprava bílé hmoty
tuk ztužený - margarín 100 gramů • cukr moučkový 100 gramů • mléko sušené 100 gramů
Ztužený tuk, cukr a sušené mléko spolu smícháme. Na pocukrovaném mikrotenovém sáčku rozválíme přibližně na velikost dortu a pomocí válečku přeneseme na dort. Kraje odřízneme.
9. Dozdobení
Z odřezků můžeme vykrojit srdíčka, která položíme na dort. Podle vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!