Vajíčková pomazánka
Tradiční vajíčková pomazánka.
recept,fotorecept,vejce slepičí,máslo,hořčice plnotučná,sůl,cibule,Pomazánky,Bezlepkové
Pomazánky
Ingredience
Ingredience
cibule | 40 | gramů | |
hořčice plnotučná | 40 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 6 |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks
Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.
2.
Dokud se vajíčka vaří a chladnou necháme si změknout máslo. Očistíme a nasekáme si cibuli nadrobno.
3.
máslo 40 gramů • hořčice plnotučná 40 gramů • sůl ½ čajové lžičky • cibule 40 gramů
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s máslem, hořčicí, solí a vmícháme cibuli.
4.
Bílky najemno nasekáme nožem.
5.
A přimícháme je k žloutkům.
6.
Podáváme s chlebem nebo pečivem.
7.
Dobrou chuť!