Vajíčková polévka
Oblíbená rychlá klasická polévka. Podle tradice mimořádně vhodná pro kojící maminky, údajně napomáhá při tvorbě mléka. Tak či onak, hlavně že chutná. :)
recept,fotorecept,pšeničná krupice,kmín drcený,vejce slepičí,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 40 | gramů | |
pšeničná krupice | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 1.2 | litru |
Recept
1.
voda 1.2 litru • máslo 40 gramů • pšeničná krupice 50 gramů
Ve varné konvici, nebo v hrnci na sporáku necháme přivedeme vodu do varu. V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přidáme krupici a 3 minutky opražíme.
2.
sůl 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky
Přisypeme sůl a kmín, promícháme a opražíme ještě 2 minuty.
3.
Přilijeme vařící vodu a za stálého míchání převaříme 10 minut.
4.
vejce slepičí 2 kusy
V hrnku vidličkou rozmícháme vajíčka a vlijeme je za stálého míchání do polévky. Necháme přejít varem.
Dobrou chuť!