Vaječno-likérová bábovka

Recept na jemnou sladkou bábovku s kousky čokolády.
recept,fotorecept,cukr moučkový,máslo,máslo,vaječný likér,čokoláda na vaření,mouka hladká,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 200 776 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 10 37 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný likér | 250 575 | mililitrů kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
čokoláda na vaření | 200 1002 | gramů kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 200 gramů • máslo 250 gramů • cukr vanilkový 10 gramů
Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do hladka.


3.
vaječný bílek 4 kusy • čokoláda na vaření 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů • mouka hladká 250 gramů
Z bílků ušleháme tuhý sníh, čokoládu nadrobno nasekáme a mouku smícháme s kypřícím práškem.

4.
K likérovému základu vmícháme mouku a čokoládu.

5.
Zlehka přimícháme sníh z bílků.

6.
Těsto vylijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 180 °C 45 minut.

7.
Po upečení necháme bábovku ve formě 15 minut odstát, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!