Vaječno-likérová bábovka
Recept na jemnou sladkou bábovku s kousky čokolády.
recept,fotorecept,cukr moučkový,máslo,máslo,vaječný likér,čokoláda na vaření,mouka hladká,Bábovky
Bábovky
Kategorie
Bábovky ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 200 | gramů | |
cukr vanilkový | 10 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 | gramů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 250 | gramů | |
máslo | - | ||
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný likér | 250 | mililitrů | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
čokoláda na vaření | 200 | gramů |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 200 gramů • máslo 250 gramů • cukr vanilkový 10 gramů
Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do hladka.
3.
vaječný bílek 4 kusy • čokoláda na vaření 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů • mouka hladká 250 gramů
Z bílků ušleháme tuhý sníh, čokoládu nadrobno nasekáme a mouku smícháme s kypřícím práškem.
4.
K likérovému základu vmícháme mouku a čokoládu.
5.
Zlehka přimícháme sníh z bílků.
6.
Těsto vylijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 180 °C 45 minut.
7.
Po upečení necháme bábovku ve formě 15 minut odstát, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout.
Dobrou chuť!