Uzený hovězí jazyk v sýrovo-česnekovém těstíčku
recept,fotorecept,hovězí jazyk uzený,sýr tvrdý,česnek,Hovězí maso
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
hovězí jazyk uzený | 1500 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
mouka hladká | 80 | gramů | |
olej řepkový | 100 | mililitrů | |
sýr tvrdý | 100 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1. Vaření hovězího jazyka
hovězí jazyk uzený 1500 gramů
Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.
2. Přéprava těstíčka
sýr tvrdý 100 gramů • mouka hladká 80 gramů • vejce slepičí 2 kusy • mléko 50 mililitrů • česnek 3 stroužky
Těstíčko připravíme smícháním vejce, mouky, mléka, nastrouhaného sýra a rozmačkaného česneku. Mouky dáme tolik, aby bylo těstíčko dost husté a nestékalo z řízků.
4.
Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.
Dobrou chuť!