Úhrabky
Tradiční lahůdka našich babiček a prababiček. Toto syté jídlo bylo na jídelním lístku hlavně v období zimy, když byly už ve sklepě uskladněné brambory a cibule, v soudku kvašené zelí a ve spíži kus dobré slaniny ze zabijačky.
recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,Vepřové maso,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové
Vepřové maso
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 250 | gramů | |
mouka polohrubá | 120 | gramů | |
slanina prorostlá | 200 | gramů | |
sádlo | 15 | gramů | |
sůl | - | ||
voda | - | ||
zelí kvašené | 400 | gramů |
Recept
2.
Druhou polovinu brambor oloupeme, omyjeme a nastrouháme.
4.
... a v horké osolené vodě uvaříme halušky. Scedíme je, rychle propláchneme vodou a vložíme do hlubšího hrnce, zakryjeme.
5.
slanina prorostlá 200 gramů • sádlo 15 gramů
Prorostlou slaninu nakrájíme a s trochou sádla opečeme.
6.
cibule 250 gramů
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Z hrnce vyndáme osmaženou slaninu a do výpeku nasypeme cibuli. Smažíme dozlatova.
8.
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a pokrájíme na kolečka, případně protlačíme přes kolečko na přípravu bramborového salátu.
9.
Dušenoé zelí zamícháme s haluškami ...
10.
... a přimícháme připravené brambory.
11.
Podáváme s osmaženou slaninou.
Dobrou chuť!