Tvarohový velikonoční mazanec
Jemný chutný koláč vhodný na pečení kdykoli během roku, nejen na svátky.
recept,fotorecept,kandované ovoce mix,mouka polohrubá,tvaroh jemný měkký,Koláče,Velikonoční recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukr vanilkový | - | ||
kandované ovoce mix | 50 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mandlové lupínky | 2 | polévkové lžíce | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
rozinky | 50 | gramů | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
vejce slepičí 2 kusy
Přidáme 2/3 rozšlehaných vajec. 1/3 si necháme na potření. Vejce dohladka vmícháme do tvarohu.
3.
cukr moučkový 80 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Přisypeme cukr, mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto.
4.
rozinky 50 gramů • kandované ovoce mix 50 gramů • rum 2 polévkové lžíce
Přidáme umyté, ve vodě předem namočené a scezené rozinky a nadrobno nakrájené kandované ovoce. Dobře promícháme a vytvoříme bochník. Rozinky můžeme podle chuti namočit i do rumu.
5.
Bochník položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ho 15-20 minut odpočívat.
6.
mandlové lupínky 2 polévkové lžíce
Pak bochník potřeme odloženým vajíčkem, posypeme mandlemi a uprostřed do kříže jemně nařízneme.
7.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 50-60 minut. Asi po 40 minutách pečení ho přikryjeme alobalem, aby nám příliš rychle netmavnul.
Dobrou chuť!