Tvarohový trhanec
Sladká dobrota nejen pro děti. :-)
recept,fotorecept,vaječný žloutek,vaječný bílek,tvaroh jemný měkký,Sladké snídaně,Palačinky
Sladké snídaně
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | ½ | čajové lžičky | |
cukr vanilkový | 25 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 50 | gramů | |
máslo | 25 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
sůl | - | ||
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
1.
vaječný žloutek 2 kusy • cukr vanilkový 25 gramů • máslo 25 gramů • vaječný bílek 2 kusy
Žloutky vyšleháme s cukrem a rozpuštěným vychlazeným máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
2.
sůl • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • tvaroh jemný měkký 250 gramů • mouka polohrubá 50 gramů • citronová kůra ½ čajové lžičky
Přimícháme špetku soli, mléko, tvaroh, mouku a nastrouhanou citronovou kůru.
3.
Vmícháme sníh z bílků.
4.
Postupně upečeme 4 trhance. Pánev lehce potřeme olejem, naložíme a rozetřeme na ní čtvrtinu těsta.
5.
Těsto z obou stran opečeme. Při otáčení můžeme placku překrojit a otočit po částech.
6.
Placku potrháme na pánvi vidličkou.
7.
Trhanec servírujeme teplý, posypaný cukrem podle chuti. Můžeme k němu podávat kompotované ovoce.
Dobrou chuť!