Tvarohový krémeš
Rychlý jednoduchý zákusek.
recept,fotorecept,těsto lístkové,tvaroh jemný měkký,vaječný žloutek,vaječný bílek,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 180 | gramů | |
cukr moučkový | 120 | ||
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ½ | litru | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
těsto lístkové | 300 | gramů | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 |
Recept
1.
těsto lístkové 300 gramů
Listové těsto rozválíme a vložíme ho na plech tak, aby pokrylo i boční strany.
2.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru • cukr vanilkový 20 gramů • pudink vanilkový 40 gramů • cukr moučkový 120 • vaječný žloutek 5 ks
Tvaroh utřeme s mlékem, vanilkovým cukrem, pudinkem, práškovým cukrem a žloutky na tekutou směs.
3.
Směs vylijeme na těsto a v rozehřáté troubě na 180 °C 25-30 minut pečeme. Za tu dobu tekutá směs ztuhne.
4.
vaječný bílek 5 ks • cukr moučkový 180 gramů
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zašleháme do něj cukr.
5.
Cukrovou pěnu vylijeme na upečený koláč a rovnoměrně rozetřeme.
6.
Zákusek vložíme opět do trouby a 5-10 minut dopečeme. Bílková pěna musí jemně zhnědnout. Vychlazený rozkrájíme na větší čtverce. Při krájení je dobré máčet si nůž při každém řezu do studené vody, nebude se lepit. Zákusek je nejchutnější pokud ho před podáváním uložíme na 2 hodiny do ledničky.
Dobrou chuť!