Tvarohový dort
Jemný krémový tvarohový dort s příležitostným zdobením z barevných čokoládových bonbónů.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,Dorty
Dorty
Kategorie
Dorty ›
Ingredience
Ingredience
bonbony čokoládové barevné | - | ||
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 180 | gramů | |
džem rybízový | 120 | gramů | |
kakao - prášek | 25 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 200 | gramů | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
tvaroh hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 4 | polévkové lžíce |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 80 gramů • vaječný bílek 4 kusy • máslo • mouka polohrubá
Žloutky utřeme s cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2.
kakao - prášek 25 gramů • voda 4 polévkové lžíce • mouka polohrubá 80 gramů • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů
Přidáme kakao a vodu. Po důkladném rozmíchání přisypeme mouku s kypřícím práškem.
3.
Nakonec vmícháme sníh z bílků
4.
Těsto vlejeme do připravené formy a v rozehřáté troubě na 200 °C 10 minut pečeme.
5. Tvarohový krém
mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink vanilkový 74 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink. Necháme ve vodní lázni, ve studené vodě vychladnout na pokojovou teplotu.
8.
... a vychlazený pudink.
10.
Na džem rozložíme krém a uhladíme.
11.
Dáme ztuhnout na 24 hodin do chladničky.
12.
Dort ozdobíme bonbony až těsně před podáváním, aby se barevná poleva na bonbonech nerozpouštěla. Z papíru vytvoříme šablonu, a kolem ní začneme libovolně ukládat bonbony.
13.
Můžeme podávat.
Dobrou chuť!