Tvarohový dezert Míša řezy
Jemný, krémový dezert, který svůj název získal díky srovnání fantastické chuti s populárním nanukem Míša. Nabízíme recept, v naší kuchyni prověřený, který stojí za vyzkoušení.
recept,fotorecept,cukr moučkový,máslo,tvaroh jemný měkký,čokoláda na vaření,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 200 | gramů | |
kakao - prášek | 10 | gramů | |
mouka polohrubá | 75 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 325 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 1 | čajová lžička | |
soda bikarbona | ¼ | čajové lžičky | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
čokoláda na vaření | 150 | gramů |
Recept
4.
mouka polohrubá 75 gramů • soda bikarbona ¼ čajové lžičky
V mouce rozmícháme sodu bikarbonu (nebo kypřící prášek) a postupně vmícháme do těsta.
5.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
6.
Formu na pečení (průměr 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto.
7.
Pečeme 10 min. při teplotě 180 °C.
8.
máslo 250 gramů • cukr moučkový 125 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
10.
... a vyšleháme.
11.
Tvarohovou nádivku navrstvíme na vychlazený korpus a vyhladíme. Dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout.
12.
máslo 75 gramů • čokoláda na vaření 150 gramů • olej slunečnicový 1 čajová lžička
Máslo rozpustíme s čokoládou v parní lázni. Vmícháme olej.
13.
Čokoládovou polevu nalijeme na zákusek. Poleva se krásně leje, není třeba ji roztírat, stačí lehce naklánět formu. Necháme ztuhnout v chladu další 2 hodiny.
14.
Po celkových čtyřech hodinách chladnutí je možné dezert krájet a servírovat, avšak doporučujeme jeho chladnutí po dobu 24 hodin.
Dobrou chuť!