Tvarohovo-višňové řezy

Oblíbené Bolero řezy se slaďoučké pařížským krémem, plné višní a tvarohu.
recept,fotorecept,Pařížský krém s čokoládou,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
Pařížský krém s čokoládou recept | 0 ?? | kcal | |
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 120 466 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 1 31 | polévková lžíce kcal | |
mouka hladká | 40 139 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 40 143 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
soda bikarbona | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
tvaroh jemný měkký | 500 595 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
višňový kompot | 680 524 | gramů kcal | |
voda | 4 0 | polévkové lžíce kcal | |
čokoláda 85% | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuřičný | 70 253 | gramů kcal |
Recept


3.
voda 4 polévkové lžíce • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • mouka polohrubá 40 gramů • mouka hladká 40 gramů • soda bikarbona 1 čajová lžička
K žloutkům vmícháme uvedené ingredience.

4.



7.
Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

8.
višňový kompot 680 gramů • cukr krystalový 50 gramů
Kompotované višně vypeckujeme (350 g) a spolu s částí kompotové šťávy (200 ml) je vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a přivedeme k varu.

9.
škrob kukuřičný 70 gramů
Ve zbytku šťávy rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme k višním. Vaříme do zhoustnutí.

10.
Vychladíme ve studené vodní lázni.

11.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • cukr moučkový 40 gramů • cukr vanilkový 20 gramů
Tvaroh utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem.

12.
Tvaroh natřeme na korpus.

13.
Na tvaroh natřeme připravené višně a zákusek vložíme na půlhodinu do lednice.

14.
Pařížský krém s čokoládou recept
Podle uvedeného receptu si připravíme krém. Na zákusek stačí krém z poloviční dávky ingrediencí uvedených v receptu.

15.
Krém natřeme na višně, uhladíme...


17.
Necháme ztuhnout v chladu a nakrájíme na porce. Zákusek se lépe krájí dobře ztuhlý, avšak před samotnou konzumací řezů je dobré, aby ho nechat alespoň 20 minut při pokojové teplotě - krém je pak chutnější.

Dobrou chuť!