RECEPTY

Tvarohovo-višňové řezy

Tvarohovo-višňové řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Oblíbené Bolero řezy se slaďoučké pařížským krémem, plné višní a tvarohu.

recept,fotorecept,Pařížský krém s čokoládou,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

Pařížský krém s čokoládou recept

0

??

kcal

cukr krystalový

50

201

gramů

kcal

cukr moučkový

120

466

gramů

kcal

cukr vanilkový

20

73

gramů

kcal

kakao - prášek

1

31

polévková lžíce

kcal

mouka hladká

40

139

gramů

kcal

mouka polohrubá

40

143

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

máslo

0

??

kcal

olej slunečnicový

4

540

polévkové lžíce

kcal

soda bikarbona

1

0

čajová lžička

kcal

sůl

1

0

špetka

kcal

tvaroh jemný měkký

500

595

gramů

kcal

vaječný bílek

4

68

kusy

kcal

vaječný žloutek

4

228

kusy

kcal

višňový kompot

680

524

gramů

kcal

voda

4

0

polévkové lžíce

kcal

čokoláda 85%

0

??

kcal

škrob kukuřičný

70

253

gramů

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

2. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh....

3. 

voda 4 polévkové lžíce  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  mouka polohrubá 40 gramů  mouka hladká 40 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička

K žloutkům vmícháme uvedené ingredience.

K žloutkům vmícháme uvedené ingredience....

4. 

...

5. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce

Přidáme sníh z bílků...

Přidáme sníh z bílků......

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do formy (25 x 25 cm) vymazané máslem a vysypané moukou.

Těsto vylijeme do formy (25 x 25 cm) vymazané...

7. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C....

8. 

višňový kompot 680 gramů  cukr krystalový 50 gramů

Kompotované višně vypeckujeme (350 g) a spolu s částí kompotové šťávy (200 ml) je vložíme do hrnce. Přisypeme cukr a přivedeme k varu.

Kompotované višně vypeckujeme (350 g) a spolu s...

9. 

škrob kukuřičný 70 gramů

Ve zbytku šťávy rozmícháme kukuřičný škrob a přilijeme k višním. Vaříme do zhoustnutí.

Ve zbytku šťávy rozmícháme kukuřičný...

10. 

Vychladíme ve studené vodní lázni.

Vychladíme ve studené vodní lázni....

11. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  cukr moučkový 40 gramů  cukr vanilkový 20 gramů

Tvaroh utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem.

Tvaroh utřeme s práškovým a vanilkovým...

12. 

Tvaroh natřeme na korpus.

Tvaroh natřeme na korpus....

13. 

Na tvaroh natřeme připravené višně a zákusek vložíme na půlhodinu do lednice.

Na tvaroh natřeme připravené višně a zákusek...

14. 

Pařížský krém s čokoládou recept

Podle uvedeného receptu si připravíme krém. Na zákusek stačí krém z poloviční dávky ingrediencí uvedených v receptu.

Podle uvedeného receptu si připravíme krém. Na...

15. 

Krém natřeme na višně, uhladíme...

Krém natřeme na višně, uhladíme......

16. 

čokoláda 85%

...a posypeme strouhanou čokoládou.

...a posypeme strouhanou čokoládou. ...

17. 

Necháme ztuhnout v chladu a nakrájíme na porce. Zákusek se lépe krájí dobře ztuhlý, avšak před samotnou konzumací řezů je dobré, aby ho nechat alespoň 20 minut při pokojové teplotě - krém je pak chutnější.

Necháme ztuhnout v chladu a nakrájíme na porce....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit