Tvarohovo-karamelový zákusek
Jemný zákusek plný tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,pudink karamelový - prášek ,mléko slazené karamelové kondenzované,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mléko slazené karamelové kondenzované | 150 | gramů | |
pudink karamelový - prášek | 60 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 750 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 | ||
šlehačka | - |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozválíme tak, aby nám po vložení do plechu (42 x 32cm) pokrylo celé boční stěny. Zbytky těsta v horních rozích plechu odřízneme.
2.
tvaroh jemný měkký 750 gramů • vaječný žloutek 5 ks • cukr krystalový 60 gramů • mléko 500 mililitrů • pudink karamelový - prášek 60 gramů • mléko slazené karamelové kondenzované 150 gramů
Tvaroh rozšleháme se žloutky, cukrem, mlékem, pudinkem a kondenzovaným mlékem na jemno.
3.
Tekutou směs vylijeme na těsto.
4.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 25-30 minut. Upečený koláč vyjmeme z trouby.
6.
Sníh natřeme na ztuhlou tvarohovou nádivku.
7.
Vložíme zpět do horké trouby a sníh 5-8 minut zapečeme. Zákusek necháme dobře vychladnout, pak ho vložíme na dvě hodiny do chladničky.
8.
Před podáváním odkrojíme konce s malou částí nádivky (ty sníme sami na "ocutnávku"). Zbytek nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a podle chuti ovocem.
Dobrou chuť!