Tvarohovo-kakaový koláč
Lahodná tvarohová náplň osvěžená citronem v kakaovém korpusu a máme vynikající jednoduchý koláč.
recept,fotorecept,kakao - prášek,tvaroh jemný měkký,tvaroh hrudkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 50 | mililitrů | |
cukr krystalový | 220 | gramů | |
cukr krystalový | 4 | polévkové lžíce | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 320 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 250 | mililitrů | |
pudink vanilkový | 38 | gramů | |
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 5 |
Recept
1. Kakaové těsto
mouka polohrubá 320 gramů • cukr krystalový 220 gramů • olej slunečnicový 250 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky
V hlubší misce všechny uvedené ingredience důkladně promícháme.
2. Tvarohová náplň
tvaroh jemný měkký 250 gramů • tvaroh hrudkový 250 gramů • pudink vanilkový 38 gramů • vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 4 polévkové lžíce • citronová šťáva 50 mililitrů
V druhé misce dobře smícháme ingredience na náplň.
4.
Kakaové těsto vlejeme do formy.
5.
Na povrch dáme pomocí lžíce tvarohovou náplň, ne až zcela po okraj.
6.
Lžící jemně náplň zamícháme, abychom po upečení získali mramorový efekt.
7.
Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!