Tvarohovo-jablečný závin
Rychlý koláč na nedělní odpoledne, z listového těsta, oblíbených jablek a tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,jablka,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr třtinový | 50 | gramů | |
jablka | 350 | gramů | |
mandle mleté | 2 | polévkové lžíce | |
piškoty | 50 | gramů | |
rozinky | 50 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | 5 | gramů |
Recept
1.
tvaroh jemný měkký 250 gramů • cukr třtinový 50 gramů • rozinky 50 gramů • škrob kukuřičný 5 gramů
Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme a smícháme s tvarohem, cukrem a čajovou lžičkou kukuřičného škrobu.
4.
těsto lístkové 275 gramů
Těsto svinuté na papíru rozvineme. Na těsto rozložíme zlehka vyždímaná jablka, asi 1,5 cm od okrajů.
5.
Posypeme drcenými piškoty.
6.
Na jednu polovinu - po délce, rovnoměrně rozložíme tvarohovou náplň.
8.
Těsto i s papírem přeložíme na polovinu.
9.
Přendáme na plech a papír z horní strany závinu položíme na plech (můžeme i odstřihnout, odříznout). Okraje závinu stlačíme, celý závin natřeme vajíčkem a propícháme vidličkou.
11.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
13.
Nakrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!