Tvarohovo-jablečná buchta
Vynikající, rychlý, šťavnatý koláč.
recept,fotorecept,jablka,tvaroh jemný měkký,Štrúdly,Sezónní recepty
Štrúdly
Kategorie
Štrúdly › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 40 | gramů | |
cukr vanilkový | 30 | gramů | |
jablka | 250 | gramů | |
skořice mletá | 1.5 | čajové lžičky | |
tvaroh jemný měkký | 350 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
jablka 250 gramů • těsto lístkové 275 gramů • cukr krystalový 40 gramů • skořice mletá 1.5 čajové lžičky
255/5000Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Listové těsto rozvineme na plech. Papír, na kterém bylo těsto svinuté, slouží jako papír na pečení. K jednomu okraji těsta, ne úplně na kraj, navrstvíme vymačkaná jablka. Posypeme je cukrem a skořicí.
2.
tvaroh jemný měkký 350 gramů • cukr vanilkový 30 gramů
Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem a navrstvíme ho na jablka.
3.
Těsto na plechu bez náplně přeložíme přes náplň...
5.
Ostrým nožem nakrojíme nahoře mřížku. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 °C 20 minut. Po vychladnutí buchtu nakrájíme.
Dobrou chuť!