Tvarohové fánky
... nejen na masopust.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,Sladká jídla,Masopust
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukr vanilkový | 24 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 50 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
sůl | - | ||
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl • máslo 50 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • citronová kůra 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 polévková lžíce • tvaroh hrudkový 250 gramů
Všechny ingredience a špetku soli smícháme a vypracujeme hladké těsto.
2.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Potom rozkrájíme na stejné pásy, následně na kosočtverce, ve kterých uděláme dva zářezy.
4.
cukr vanilkový 24 gramů • cukr moučkový 80 gramů
Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Dobrou chuť!