Turecký chléb - Bazlama
Populární plochý chléb z kynutého těsta.
recept,fotorecept,droždí instantní,mouka polohrubá,mouka polohrubá,Chléb,Bezlaktózové
Chléb
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
droždí instantní | 2 | čajové lžičky | |
mouka polohrubá | 480 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
semínka lněné | - | ||
semínka sezamová | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 2 | decilitry |
Recept
1. Příprava kvásku
droždí instantní 2 čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce • voda 2 decilitry • mouka polohrubá 80 gramů
Kvásek si připravíme z droždí, cukru, vody a mouky. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut, tak aby začal růst.
2.
mouka polohrubá 400 gramů • sůl 1 čajová lžička • olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Z kvásku, mouky, soli a oleje vypracujeme těsto a necháme ještě dvě hodiny vykynout.
3.
Po vykynutí vypracujeme těsto na pomoučeném vále. Rozdělíme na dvě části a z poloviny vytvarujeme chléb.
4.
vejce slepičí 1 kus • semínka sezamová • semínka lněné
Potřeme vajíčkem a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Pečeme dozlatova při 180 °C.
Dobrou chuť!