Tuňákoví šneci z listového těsta
Jednoduchý a rychlý postup na přípravu chuťovek z listového těsta plněného tuňákem a olivami. Tento recept ocení snad každá hospodyňka, která čeká návštěvu.
recept,fotorecept,těsto lístkové,tuňák konzervovaný ve vlastní šťávě,olivy zelené,sýr tvrdý,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
okurka sterilovaná kyselá | 4 | kusy | |
olivy zelené | 200 | gramů | |
sýr tvrdý | 150 | gramů | |
tuňák konzervovaný ve vlastní šťávě | 180 | gramů | |
těsto lístkové | 500 | gramů |
Recept
2.
tuňák konzervovaný ve vlastní šťávě 180 gramů • olivy zelené 200 gramů • sýr tvrdý 150 gramů • okurka sterilovaná kyselá 4 kusy
Do jedné poloviny rozdrobíme kousky tuňáka, ze kterého jsme odstranili olej jemným vyždímáním. Na tuňáka položíme na kolečka nakrájené kousky oliv a kyselých okurek. Posypeme strouhaným sýrem.
3.
Těsto uchopíme na jeho delší straně a pomalu ho srolujeme do tvaru rolády. Z rolády krájíme asi 1 cm silné proužky, které klademe na plech naležato.
4.
Pečeme při teplotě 150 °C asi 20 minut.
Dobrou chuť!