Třešňový koláč s rebarborou
Recept na přípravu chutného koláče z jemného těsta, třešní a rebarbory.
recept,fotorecept,třešně,rebarbora,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 60 | gramů | |
cukr moučkový | 4 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
máslo | 165 | gramů | |
rebarbora | 250 | gramů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
třešně | 1 | kilogram | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
voda | 2.5 | decilitru | |
škrob bramborový | 3 | polévkové lžíce |
Recept
1.
mouka hladká 350 gramů • vaječný žloutek 3 kusy • máslo 150 gramů • cukr moučkový 60 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli umícháme těsto.
2.
Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.
5.
rebarbora 250 gramů
Z rebarbory oloupeme vrchní vlákna a nakrájíme ji na malé kousky. Přidáme k třešním.
7.
voda 2.5 decilitru • škrob bramborový 3 polévkové lžíce
Ve studené vodě utřeme škrob a přilijeme k ovoci.
8.
Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme do přibližného tvaru plechu na pečení. Položíme na pekáč a roztáhneme ke krajům do takové výšky, aby nepřetekla náplň. Ovocnou směs vylijeme na těsto a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu.
9.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!