Třešňový koláč
Recept na přípravu rychlého koláče z třešní na pudinku ze zakysané smetany.
recept,fotorecept,mouka hladká,máslo,smetana kyselá (14-18% tuku),třešně,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
pudink vanilkový | 40 | gramů | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
třešně | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 50 gramů • máslo 100 gramů • sůl 1 špetka
Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.
2.
Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto.
3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • pudink vanilkový 40 gramů
Smetanu, cukr a pudinkový prášek spolu utřeme.
4.
Smetanový krém vlijeme na těsto.
5.
třešně 250 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • skořice mletá ½ čajové lžičky
Na těsto dáme vypeckované třešně, které posypeme cukrem a skořicí.
6.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!