Třešňové Clafoutis
Jemná, smetanov-máslová třešňová bublanina na francouzský způsob.
recept,fotorecept,třešně,máslo,máslo,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 115 | gramů | |
cukr krystalový | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
máslo | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 | mililitrů | |
třešně | 300 | gramů | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
třešně 300 gramů • cukr krystalový 40 gramů
Třešně omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Promícháme.
2.
vaječný žloutek 2 kusy • vejce slepičí 2 kusy • mouka polohrubá 100 gramů • cukr krystalový 75 gramů • máslo 80 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů
Žloutky, vajíčka, mouku a cukr dobře vymícháme. Přimícháme rozpuštěné máslo, mléko a smetanu na šlehání.
4.
Těsto nalijeme do mísy a poklademe do něj třešně.
5.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 - 45 minut.
6.
Clafoutis servírujeme jemně teplý. Velmi chutný je i studený, vychlazený v lednici.
Dobrou chuť!