Třešňová bublanina
Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.
recept,fotorecept,třešně,Koláče,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové
Koláče
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 12 | polévkových lžic | |
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | 1 | kus | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | kus | |
mouka polohrubá | 12 | polévkových lžic | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
třešně | 1 | kilogram | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 12 polévkových lžic • cukr vanilkový 1 kus • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.
3.
mouka polohrubá 12 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 1 kus
Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.
4.
třešně 1 kilogram
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.
5.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!