Treska ve sněhovém těstíčku
Smažená ryba v chutném nadýchanémi těstíčku.
recept,fotorecept,aljašská treska,Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 600 | gramů | |
mléko | 80 | mililitrů | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
paprika červená mletá pálivá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
worcester | 15 | mililitrů |
Recept
1.
mouka hladká 100 gramů • mléko 80 mililitrů • vaječný žloutek 2 kusy • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Z uvedených ingrediencí umícháme hladké těsto.
4.
aljašská treska 600 gramů • sůl
Porce rozmrazené nebo čerstvé tresky osolíme. Namočíme do těstíčka ...
6.
Z obou stran osmažíme ...
7.
... a necháme na papírovém ubrousku odsát přebytečný olej.
8.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým salátem.
Dobrou chuť!