Tradiční ořechové perníčky
Tradiční perníčky se v minulosti pekly bez tuku.
recept,fotorecept,med,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské,Suché pečivo,Bezlaktózové,Vánoční recepty,Sezónní recepty
Suché pečivo
Kategorie
Suché pečivo › Bezlaktózové › Vánoční recepty › Sezónní recepty › Vánoční pečivo › Sezona - Ořechy ›
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
cukr moučkový | 220 | gramů | |
hřebíček mletý | ½ | čajové lžičky | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
med | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 650 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
muškátový ořech mletý | 1 | špetka | |
ořechy vlašské | - | ||
ořechy vlašské mleté | 100 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 5 |
Recept
2.
med 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • hřebíček mletý ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • muškátový ořech mletý 1 špetka
Přidáme med a koření (můžeme použít i hotovou kořenící směs do perníčků).
4.
... a zamícháme.
5.
mouka hladká 650 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem...
6.
... a vypracujeme těsto. Těsto dáme do chladu na 3 hodiny odležet.
8.
Vykrajujeme různé tvary.
9.
vejce slepičí 1 kus
Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
11.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!