RECEPTY

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Ribollita je tradiční italská polévka z oblasti Toskánska. Tuto hustou polévku tvoří pestrá směs zeleniny a na její přípravu existuje mnoho zaručených receptů. Uvařte si tento, námi uvedený. Je vyzkoušený a můžeme potvrdit, že je výborný.

recept,fotorecept,mrkev,rajčata sterilizované,fazole bílá sterilovaná,Luštěninové polévky

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bazalka-
bobkový list4kusy
bujón zeleninový2kusy
chléb toastový6
cibule80gramů
fazole bílá sterilovaná400gramů
mrkev150gramů
olej olivový3polévkové lžíce
olej olivový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať-
pórek150gramů
rajský protlak-
rajčata sterilizované400gramů
sýr tvrdý150gramů
sůl-
voda1.2litru
česnek8stroužků
špenátové listy čerstvé-

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů  olej olivový 30 mililitrů

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Lehce ji osmahneme na oleji.

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Lehce ji...

2. 

česnek 4 stroužky  mrkev 150 gramů  pórek 150 gramů

Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, překrojíme na čtvrtiny po délce a pokrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k cibuli a vše spolu pár minut orestujeme.

Česnek očistíme a pokrájíme na plátky....

3. 

voda 1.2 litru  bujón zeleninový 2 kusy

V horké vodě rozpustíme kostky kvalitního bujónu.

V horké vodě rozpustíme kostky kvalitního...

4. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bobkový list 4 kusy

Bujón přilijeme k zelenině, přidáme pepř, bobkový list a vaříme 20 minut.

Bujón přilijeme k zelenině, přidáme pepř,...

5. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Do polévky přidáme nadrobno nakrájená rajčata z konzervy i s nálevem. Převaříme.

Do polévky přidáme nadrobno nakrájená...

6. 

fazole bílá sterilovaná 400 gramů  rajský protlak  sůl  špenátové listy čerstvé  bazalka  petrželová nať

Vmícháme fazole, pár lžic rajčatového protlaku podle chuti a dosolíme. Fazole použijeme konzervované, nebo si 250 g suchých fazolí den před vařením namočíme a při vaření polévky je v samostatném hrnci uvaříme doměkka. Nakonec přidáme lístky čerstvého špenátu nebo při servírování polévku ozdobíme sekaným čerstvým špenátem, bazalkou či petrželkou.

Vmícháme fazole, pár lžic rajčatového...

7. Česnekový chléb se sýrem

česnek 4 stroužky  olej olivový 3 polévkové lžíce  chléb toastový 6 ks  sýr tvrdý 150 gramů

K polévce si připravíme zapečený chléb. Očištěný česnek prolisujeme a smícháme ho s olivovým olejem. Tímto olejem potřeme toustové chlebíčky a posypeme je strouhaným sýrem (nejlépe parmazánem).

K polévce si připravíme zapečený chléb....

8. 

Chlebíčky zapečeme v troubě do zlatova.

Chlebíčky zapečeme v troubě do zlatova....

9. 

Zapečený česnekový toust vložíme do misky a nalijeme na něj hustou polévku.

Zapečený česnekový toust vložíme do misky a...

10. 

Toustový chléb můžeme v polévce podávat i nakrájený na kostičky.

Toustový chléb můžeme v polévce podávat i...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit