Tofu v rajčatové omáčce
Osvědčený recept na přípravu jemného tofu ve výborné sladko-kyselé rajčatové omáčce.
recept,fotorecept,tofu bílé,rajský protlak,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cibule | 1 | kus | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká | 1.5 | polévkové lžíce | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 250 | mililitrů | |
rajčata | 2 | kusy | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tofu bílé | 720 | gramů | |
voda | 2 | decilitry | |
česnek | 2 | stroužky | |
žampiony | 150 | gramů |
Recept
2.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • cibule 1 kus • česnek 2 stroužky
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
3.
rajčata 2 kusy • sůl ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • bobkový list 2 kusy
Přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř.
5.
rajský protlak 250 mililitrů • ocet 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Přidáme rajčatový protlak, ocet a cukr.
6.
mouka hladká 1.5 polévkové lžíce • voda 2 decilitry
V misce si připravíme na zahuštění omáčky mouku, do které postupně vmícháme metličkou vodu. Směs mouky a vody za stálého míchání pomalu přilijeme do hrnce.
7.
Vaříme na mírném ohřevu přibližně 20 minut, než omáčka trochu zhoustne.
Dobrou chuť!