Tofu-lilkové burgry s mrkví
Jemné vegetariánské karbanátky. Chuť tofu se v zelenině snadno ztratí a proto zachutnají i nevegetariánům. Karbanátky připravené s cizrnovou moukou jsou vhodné i při bezlepkové dietě.
recept,fotorecept,lilek,mrkev,tofu bílé, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty na letní grilování,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty na letní grilování › Bezlepkové › Sezona - Lilek › Sezona - Mrkev ›
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 2 | polévkové lžíce | |
cibule | 100 | gramů | |
lilek | 250 | gramů | |
mrkev | 250 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
tofu bílé | 360 | gramů |
Recept
1.
lilek 250 gramů • mrkev 250 gramů • cibule 100 gramů
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme mrkev a lilek. Nahrubo nastrouháme.
2.
máslo 20 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli, přidáme zeleninu, sůl a pepř a 5-8 minut podusíme.
4.
mouka cizrnová hladká 2 polévkové lžíce • sůl
Tofu spolu se zeleninou vložíme do mísy a přidáme mouku. Promícháme a necháme 10 minut odstát. Podle chuti můžeme přisolit.
5.
Ze směsi tvoříme kuličky, které jemně zploštíme.
6.
Karbanátky tepelně upravíme. Můžeme je upéct na vrchní pánvi v ActiFry hrnci (pánev lehce naolejovat a z každé strany opékáme...
7.
... 3-4 minuty). Nebo je uložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě. Také je možné je připravovat na grilu. Během pečení jsou křehké, proto při obracení postupujeme opatrně. Když chladnou zpevní.
Dobrou chuť!