Tofu jahodový zákusek
Jemná jahodová chuť, čokoládová šlehačka a tofu, které v zákusku chuťově nepoznáte.
recept,fotorecept,tofu bílé,jahodový kompot,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
dortové želé červené | 15 | gramů | |
jahodový kompot | 410 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
pudink jahodový v prášku | 37 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
tofu bílé | 360 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 25 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 10 | gramů | |
čokoláda | - | ||
čokoláda na vaření | - |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto rozvineme a rozprostřeme na plech (na papíře, na kterém bylo stočené) tak, abychom vyvýšili okraje. Pokud těsto klademe na větší plech, stranu nepokrytou těstem zajistíme kouskem alobalu, aby nám těsto drželo tvar.
2.
tofu bílé 360 gramů • mléko 300 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • pudink jahodový v prášku 37 gramů
Do misky vložíme rozdrobené tofu, přilijeme mléko, přidáme vajíčka, cukr a pudinkový prášek. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a vylijeme na těsto.
3.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 40 minut pečeme. Vyjmeme a necháme vychladit.
4. Jahodové želé
jahodový kompot 410 gramů • dortové želé červené 15 gramů • voda 25 mililitrů
Jahodový kompot scedíme. Ve vodě (25 ml) a sirupu z kompotu (225 ml) rozmícháme a zahřejeme želatinu podle návodu. Želé chceme mít tužší proto použijeme více dortového želé než doporučuje výrobce na obalu.
5.
Jahody z kompotu (cca150 g) rozmačkáme a zamícháme do želatiny.
6.
Želé nalijeme na zákusek a necháme ztuhnout.
7. Čokoládová šlehačka
čokoláda na vaření • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 10 gramů
Čokoládu rozpustíme. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a cukrem. Vmícháme do ní 2 čajové lžičky rozpuštěné čokolády.
9.
Pokrájíme na kostky a můžeme podávat.
10.
Pokud chceme mít všechny kostky úhledné, odkrojíme nejprve okraje a až potom zákusek rozkrájíme.
Dobrou chuť!