Tofu cheesecake
Tradiční dezert netradičně - z tofu "sýra". Zaručeně všem zachutná a tofu v něm nikdo nepozná.
recept,fotorecept,sušenky máslové,tofu bílé,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | - | ||
cukr krystalový | 25 | gramů | |
cukr třtinový | 30 | gramů | |
jedlá želatina | 12 | gramů | |
kompot třešňový | 700 | mililitrů | |
med | 100 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
máslo | 175 | gramů | |
sušenky máslové | 300 | gramů | |
tofu bílé | 540 | gramů | |
škrob kukuřičný | 40 | gramů |
Recept
1.
sušenky máslové 300 gramů • máslo 175 gramů • cukr třtinový 30 gramů
Sušenky najemno umeleme v kuchyňském elektrickém sekáčku, případně je rozdrtíme kuchyňským válečkem. Máslo rozpustíme a vychladlé ho přilijeme k sušenkám. Přidáme trochu cukru. Pokud jsou sušenky příliš sladké cukr přidávat nemusíme, avšak cukr udělá korpusu po upečení jemně karamelovou chuť.
2.
Rukama vypracujeme těsto, které bude částečně drobivé. Sušenkové těsto rovnoměrně rozložíme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem ...
3.
... a pořádně utlačíme. Korpus vložíme na 15 minut do lednice.
4.
tofu bílé 540 gramů • citronová šťáva • med 100 gramů • mléko 50 mililitrů • škrob kukuřičný 40 gramů
Do mísy rozdrobíme tofu, přidáme citronovou šťávu, med, mléko a kukuřičný škrob.
5.
Najemno rozmixujeme ponorným mixérem.
6.
Korpus vyjmeme z lednice a polotekutou směs nalijeme na těsto. Rovnoměrně rozetřeme.
7.
Troubu předehřejeme a dolů do trouby vložíme hluboký plech naplněný vodou. Koláč umístíme na mřížku nad plech. V této vodní lázni dezert pečeme při teplotě 180 °C 40 minut. Po upečení koláč z trouby nevyndaváme. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme půl hodiny koláč v troubě chladnout. Potom ho vyndáme a necháme zcela vychladnout,
8.
kompot třešňový 700 mililitrů
Kompotovou šťávu o objemu 250 ml nalijeme do hrnku. Pár třešní z kompotu necháme v celku, ostatní vypeckujeme a rozpůlíme.
9.
Třešně poklademe na koláč.
10.
jedlá želatina 12 gramů • cukr krystalový 25 gramů
Do kompotové šťávy přidáme cukr a želatinu. Uvaříme podle návodu na sáčku od želatiny.
11.
Želatinu naneseme na třešně a necháme ztuhnout v lednici.
12.
Dezert ozdobíme celými třešněmi a lístečky stévie nebo máty, ...
13.
... pokrájíme a servírujeme.
Dobrou chuť!