Těstoviny s uzeným lososem
Připravte si vynikající svěží těstoviny s hráškovo-limetkovo-smetanovou omáčkou. Vhodné jsou i jiné těstoviny, které dokáží zadržet na svém povrchu omáčku - penne, fusilli apod.
recept,fotorecept,těstoviny - Trottole,smetana ke šlehání (30-33% tuku),losos uzený,limetková kůra,limetková šťáva,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny ›
Ingredience
Ingredience
hrášek | 100 | gramů | |
limetková kůra | 1 | čajová lžička | |
limetková šťáva | 1 | polévková lžíce | |
losos uzený | 50 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 | mililitrů | |
sýr Parmezán | 40 | gramů | |
těstoviny - Trottole | 160 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
3.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • hrášek 100 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • limetková kůra 1 čajová lžička • limetková šťáva 1 polévková lžíce
Přidáme smetanu, hrášek, pepř, limetkovou kůru a šťávu. Spolu povaříme přibližně 5 minut.
4.
sýr Parmezán 20 gramů
Do omáčky přidáme mírně nedovařené těstoviny s trochou slané vody v níž se těstoviny vařily. Přidáme trochu nastrouhaného parmezánu.
5.
Spolu povaříme, čímž omáčku zredukujeme a jemným mícháním omáčky obalíme a dovaříme těstoviny.
6.
losos uzený 50 gramů • sýr Parmezán 20 gramů
Do každé porce přidáme kousky uzeného lososa a hoblinky parmezánu.
Dobrou chuť!