Těstoviny s omáčkou z černé fazole
Vynikající a výživné jídlo, které je v Asii také známé pod názvem "Jajangmyeon". Standardně se připravuje s vepřovým masem. My jsme tentokrát použili hovězí, ale dobré je také s kuřecím či s tofu.
recept,fotorecept,hovězí maso - roštěná,pasta z černé fazole,těstoviny - Špagety celozrnné,Těstoviny,Bezlaktózové,Korejská kuchyně,Čínská kuchyně
Těstoviny
Korejská kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 100 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
cuketa | 100 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
hovězí maso - roštěná | 400 | gramů | |
okurka salátová | 1 | kus | |
olej řepkový | 5 | polévkových lžic | |
pasta z černé fazole | 6 | polévkových lžic | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
semínka sezamová | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
těstoviny - Špagety celozrnné | 600 | gramů | |
voda | 700 | mililitrů | |
voda | 2 | litry | |
ředkev bílá | 100 | gramů | |
škrob bramborový | 2 | čajové lžičky |
Recept
1.
hovězí maso - roštěná 400 gramů • olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Maso si nakrájíme na malé kousky a prudce osmažíme na rozpáleném oleji ve woku dozlatova.
2.
brambory 100 gramů • cibule 100 gramů • cuketa 100 gramů • ředkev bílá 100 gramů
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
3.
Zeleninu přidáme k masu.
4.
Vše spolu opékáme za občasného promíchání.
7.
Pastu smícháme se zbylým obsahem pánve.
8.
voda 500 mililitrů • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Přidáme vodu nebo vývar, ochutíme cukrem, promícháme a dusíme přikryté asi 10 minut.
10.
... a postupně vmícháme do vařící se omáčky, která za chvíli zhoustne a je připravena k servírování.
12.
okurka salátová 1 kus • těstoviny - Špagety celozrnné 600 gramů • voda 2 litry • sůl ½ čajové lžičky
Servírujeme s uvařenými těstovinami nebo s rýží. Ozdobíme okurkou a opraženými sezamovými semínky.
Dobrou chuť!