Těstoviny s liškami a lososem
Vynikající těstoviny s liškami, smetanou a kousky uzeného lososa. Hrst lístků čerstvé máty dodává tomuto jídlu letní lehkost a svěžest.
recept,fotorecept,těstoviny - Fusilli (spirály),houby lišky,losos uzený,máta,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
houby lišky | 150 | gramů | |
losos uzený | 50 | gramů | |
máta | 5 | lístků | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 | mililitrů | |
sýr Parmezán | 20 | gramů | |
těstoviny - Fusilli (spirály) | 160 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1.
těstoviny - Fusilli (spirály) 160 gramů
Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.
3.
olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky
Na oleji osmažíme houby a dochutíme.
4.
česnek 1 stroužek
Přidáme nakrájený stroužek česneku a ještě chvíli smažíme, dokud česnek nezačne chytat barvu. Pozor, aby nezačal moc hnědnout.
7.
sýr Parmezán 20 gramů
Přidáme strouhaný sýr a půl deci slané vody z vaření těstovin. Omáčku částečně zredukujeme varem.
9.
Přidáme hotové těstoviny, spolu dobře prohřejeme a promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin.
Dobrou chuť!