Telecí pečené řízky
Jemné řízky připravené v obráceném trojobalu, lehce předsmažené a dušením dopečené v troubě. Podáváme podle chuti: s bramborovým salátem, vařenými bramborami, rýží či jen s lehkým zeleninovým salátem.
recept,fotorecept,telecí plec,strouhanka,vejce slepičí,mouka hladká,Telecí maso,Bezlaktózové
Telecí maso
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | - | ||
olej řepkový | - | ||
strouhanka | - | ||
sůl | - | ||
telecí plec | 1200 | gramů | |
vejce slepičí | 8 | ||
voda | 300 | mililitrů |
Recept
2.
Pokrájíme na 10 plátků - řízků.
3.
Řízky z obou stran naklepeme.
4.
sůl • strouhanka • vejce slepičí 8 ks • mouka hladká
Postupně, po jednom, řízky osolíme, obalíme ve strouhance, v rozšlehaném vajíčku se solí a v mouce.
6.
... i z druhé strany. Ukládáme do hlubokého pekáče.
8.
Pečeme v troubě zakryté 30 minut, odkryjeme a 10 minut necháme dopékat.
Dobrou chuť!