Telecí kostky na bílém víně
Šťavnaté maso se zeleninou. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,telecí plec,mrkev,petržel,celer,víno bílé suché,Telecí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Telecí maso
Ingredience
Ingredience
celer | 100 | gramů | |
cibule | 200 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
petržel | 100 | gramů | |
rajský protlak | 100 | mililitrů | |
rajčata | 200 | gramů | |
sádlo | 50 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
telecí plec | 600 | gramů | |
voda | - | ||
voda | 50 | mililitrů | |
víno bílé suché | 200 | mililitrů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
2.
mrkev 200 gramů • petržel 100 gramů • celer 100 gramů
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme. Očistíme česnek a nakrájíme ho na plátky. Rajčata zalijeme horkou vodou, vodu slijeme, rajčata oloupeme a nakrájíme.
4.
Maso přidáme k cibuli a orestujeme.
5.
rajský protlak 100 mililitrů • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • víno bílé suché 200 mililitrů • voda
K masu přidáme připravenou zeleninu, rajčatový protlak, sůl, pepř a podlejeme vínem. Promícháme a dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou v malých množstvích.
6.
rajčata 200 gramů • česnek 1 stroužek • voda 50 mililitrů
Přidáme rajčata, česnek, podlijeme vodou...
7.
... a dusíme dále doměkka (asi 30-45 minut).
Dobrou chuť!