Telecí guláš s bramborami
Tento výborný a hustý guláš všem zaručeně zachutná.
recept,fotorecept,telecí lýtko - móčing,brambory,Telecí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Telecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 800 | gramů | |
cibule | 800 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 150 | mililitrů | |
sádlo | 50 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
telecí lýtko - móčing | 800 | gramů | |
vývar hovězí | 500 | mililitrů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
3.
Přidáme maso, promícháme a maso necháme zatáhnout.
4.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • vývar hovězí 500 mililitrů
Osolíme, opepříme a přilijeme vývar nebo vodu.
5.
Promícháme a pod pokličkou, za občasného promíchání, vaříme asi 80 minut do změknutí (doba vaření závisí na použitém masu).
7.
sůl ½ čajové lžičky
Brambory přidáme k masu, osolíme, promícháme a 15 minut vaříme do změknutí brambor. Guláš je hustý, během vaření brambor častěji promícháváme, aby se nepřipálil.
Dobrou chuť!