Tatarská omáčka ze zakysané smetany
Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.
recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),cibule,okurka sterilovaná kyselá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
cibule | 40 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
okurka sterilovaná kyselá | 40 | gramů | |
pepř černý mletý | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | gramů | |
sůl | - |
Recept
1.
cibule 40 gramů • okurka sterilovaná kyselá 40 gramů • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • sůl • pepř černý mletý
Cibuli očistíme a najemno nakrájíme. Okurku také nadrobno nakrájíme nebo ji můžeme nastrouhat. Cibuli a okurku smícháme s hořčicí, solí a s pepřem.
2.
smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů
Přidáme hustou zakysanou smetanu a promícháme. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!