Tarator
Výborná osvěžující jogurtová polévka s okurkou a koprem. Podává se za studena a nejlépe chutná v letním období.
recept,fotorecept,okurka salátová,jogurt bílý,kopr,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý | 400 | mililitrů | |
kopr | 1 | polévková lžíce | |
okurka salátová | 2 | kusy | |
pepř bílý mletý | 1 | špetka | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek | 2 |
Recept
1.
okurka salátová 2 kusy • jogurt bílý 400 mililitrů • voda 200 mililitrů
Okurky si nakrájíme na velmi malé kousky a smícháme je s jogurtem a vodou.
2.
kopr 1 polévková lžíce • sůl ¼ čajové lžičky • pepř bílý mletý 1 špetka • česnek 2 s
Dochutíme nasekaným koprem, rozdrceným česnekem, pepřem a solí.
3.
Odložíme na hodinu do chladničky, aby se chutě uvolnily a propojily.
Dobrou chuť!