Sýrový chléb ve vajíčku s česnekem
Chléb ve vajíčku je již jakýmsi tradičním snídaňovým, ale často i večerním jídlem. Vyzkoušejte recept na tento chléb se sýrovou peřinkou.
recept,fotorecept,sýr Gouda,vejce slepičí,česnek,Vajíčkové snídaně
Vajíčkové snídaně
Ingredience
Ingredience
chléb | 4 | kusy | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 3 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | - | ||
sýr Gouda | 50 | gramů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
vejce slepičí 2 kusy • sůl ¼ čajové lžičky • česnek 2 stroužky
Česnek očistíme, najemno nastrouháme a spolu se solí přidáme k vajíčkům. Rozmícháme.
4.
chléb 4 kusy
Do sýrovo-vaječné směsi namočíme chléb a obrátíme ho. Pomocí vidličky navrstvíme na chléb poměrnou část sýra.
6.
... obrátíme a osmažíme ze sýrové strany.
7.
Papírovou utěrkou zlehka odsajeme přebytečný olej a teplé chlebíčky podáváme. Vynikající jsou s kečupem.
Dobrou chuť!