RECEPTY

Sýrové suflé

Sýrové suflé

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Návod na přípravu jednoduché francouzské chuťovky, jejíž základ tvoří hustá bílá omáčka, sníh z vaječných bílků a aromatický sýr, např. čedar.

recept,fotorecept,sýr Cheddar,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

hořčice plnotučná1čajová lžička
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1.5decilitru
mouka hladká1polévková lžíce
máslo40gramů
pepř černý mletý-
strouhanka1polévková lžíce
sýr Cheddar60gramů
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy

 

Recept

1. 

máslo 30 gramů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Na mírném ohni vmícháme mouku do rozpuštěného másla.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1.5 decilitru  hořčice plnotučná 1 čajová lžička  pepř černý mletý

Postupně po trošce přimícháváme teplé mléko a vaříme hustou bílou omáčku. Přimícháme hořčici a špetku pepře.

Postupně po trošce přimícháváme teplé...

3. 

máslo 10 gramů  strouhanka 1 polévková lžíce

Malé zapékací misky (ramekin) vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

Malé zapékací misky (ramekin) vymažeme máslem...

4. 

vaječný žloutek 2 kusy  sýr Cheddar 60 gramů

K vlažné omáčce přimícháme žloutky a najemno strouhaný sýr.

K vlažné omáčce přimícháme žloutky a...

5. 

vaječný bílek 2 kusy

Z vaječný bílků vyšleháme hustý sníh.

6. 

Sníh jemně vmícháme do těsta.

Sníh jemně vmícháme do těsta....

7. 

Těsto rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek. Pokud byste použili menší misky, naplňte je jen do 2-3 cm ode dna.

Těsto rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek....

8. 

Pečeme 18 min. při teplotě 200 °C.

9. 

Servírujeme ještě teplé, dokud je suflé vystouplé nad formou.

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit