Sýrové suflé
Návod na přípravu jednoduché francouzské chuťovky, jejíž základ tvoří hustá bílá omáčka, sníh z vaječných bílků a aromatický sýr, např. čedar.
recept,fotorecept,sýr Cheddar,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›
Ingredience
Ingredience
hořčice plnotučná | 1 | čajová lžička | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1.5 | decilitru | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
máslo | 40 | gramů | |
pepř černý mletý | - | ||
strouhanka | 1 | polévková lžíce | |
sýr Cheddar | 60 | gramů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
1.
máslo 30 gramů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Na mírném ohni vmícháme mouku do rozpuštěného másla.
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1.5 decilitru • hořčice plnotučná 1 čajová lžička • pepř černý mletý
Postupně po trošce přimícháváme teplé mléko a vaříme hustou bílou omáčku. Přimícháme hořčici a špetku pepře.
3.
máslo 10 gramů • strouhanka 1 polévková lžíce
Malé zapékací misky (ramekin) vymažeme máslem a vysypeme cukrem.
4.
vaječný žloutek 2 kusy • sýr Cheddar 60 gramů
K vlažné omáčce přimícháme žloutky a najemno strouhaný sýr.
6.
Sníh jemně vmícháme do těsta.
7.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek. Pokud byste použili menší misky, naplňte je jen do 2-3 cm ode dna.
8.
Pečeme 18 min. při teplotě 200 °C.
9.
Servírujeme ještě teplé, dokud je suflé vystouplé nad formou.
Dobrou chuť!