Sýrová roláda s olivami
Recept na přípravu oblíbené sýrové rolády.
recept,fotorecept,sýr polotvrdý ,šunka vepřová dušená,olivy zelené,Slané chuťovky,Velikonoční recepty,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
majonéza | 1 | polévková lžíce | |
máslo | 120 | gramů | |
olivy zelené | - | ||
paprika červená | 1 | kus | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sýr polotvrdý | 350 | gramů | |
sýr tavený | 100 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
šunka vepřová dušená | 150 | gramů |
Recept
1.
sýr polotvrdý 350 gramů
Sýr vcelku vložíme do mikrotenového sáčku, ponoříme do vařící vody a vaříme asi 20 minut.
2. Příprava nádivky
sýr tavený 100 gramů • vejce slepičí 4 kusy • majonéza 1 polévková lžíce • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • máslo 120 gramů • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Mezitím si připravíme nádivku. Tavený sýr rozmícháme s máslem, nadrobno nasekanými uvařenými vajíčky, přidáme majonézu, hořčici, máslo, sůl a pepř. Nádivku pořádně promícháme.
3.
Uvařený změklý sýr na alobalu rozválíme na obdélník, ...
5.
... naneseme nádivku ...
6.
paprika červená 1 kus • olivy zelené
... a na okraj nádivky rozložíme v řadě proužky červené papriky a olivy.
7.
Roládu opatrně zavineme, zabalíme do alobalu a odložíme na chladné místo alespoň na 5 hodin. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky.
Dobrou chuť!