Sýrová česnečka
Polévka pro "chřipkové období". Podáváme s opečeným nakrájeným rohlíkem.
recept,fotorecept,česnek,sýr Eidam ,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 60 | gramů | |
rohlík bílý | 2 | kusy | |
sádlo | 20 | gramů | |
sýr Eidam | 200 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl zeleninová Natur | 2 | čajové lžičky | |
voda | 1.5 | litru | |
česnek | 25 | gramů |
Recept
1.
cibule 60 gramů • sádlo 20 gramů • česnek 25 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno pokrájíme a osmahneme na sádle. Přidáme prolisovaný česnek.
2.
brambory 500 gramů • sůl zeleninová Natur 2 čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k cibuli s česnekem, posypeme zeleninovou solí (Vegeta) a solí. Promícháme.
Dobrou chuť!