Švestkový koláč z tvarohového špaldového těsta
Chutný švestkový koláč z tvarohového kynutého těsta.
recept,fotorecept,mouka špaldová celozrnná,tvaroh měkký,švestky ,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | - | ||
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
mouka špaldová celozrnná | 100 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh měkký | 125 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
švestky | - |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • mouka hladká 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 20 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
3.
mouka polohrubá 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 100 gramů • tvaroh měkký 125 gramů • sůl 1 špetka • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů • vejce slepičí 1 kus
Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme tvaroh, vejce, špetku soli, mléko a kvásek.
4.
Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
5.
Pečicí plech vyložíme papírem. Papír vytáhneme a těsto na něm rozválíme. Vrátíme na plechu.
6.
Švestky umyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poloviny švestek, poměrně hustě, poklademe na těsto. Posypeme skořicí...
8.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!