Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Ta nejúžasnější klasika ze švestek na talíři. Mňam.
recept,fotorecept,švestky ,Sladká jídla,Recepty slovenské kuchyně
Sladká jídla
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 4 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 320 | gramů | |
máslo | - | ||
strouhanka | 4 | polévkové lžíce | |
sůl | 1 | špetka | |
sůl | - | ||
tvaroh hrudkový | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - | ||
švestky | 20 |
Recept
3.
tvaroh hrudkový 500 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1 špetka
... tvaroh, vajíčka a špetku soli.
4.
Vypracujeme těsto.
5.
Z těsta, na pomoučeném vále, vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 20 dílků. Každý dílek vytvarujeme na placičku a zabalíme do ní švestku.
6.
Vytvarujeme kuličky.
7.
V hlubokém hrnci přivedeme do varu vodu s trochou soli. Vložíme knedlíky a vaříme 10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
8.
Vyplavané knedlíky 5 minut povaříme a pomocí dírkované naběračky vyndáme.
Dobrou chuť!